Meerdere clubs geïnteresseerd in 'Superboer': 'Denk dat iedereen mij stap gunt'

Meerdere clubs geïnteresseerd in 'Superboer': 'Denk dat iedereen mij stap gunt'

29-05-2019 17:48 Laatste update: 17:53
47

Youssef El Jebli lijkt zijn laatste wedstrijd voor De Graafschap te hebben gespeeld. De clubtopscorer staat volgens zijn zaakwaarnemer John Veldman in de belangstelling van clubs uit binnen- en buitenland. Naar verluidt is sc Heerenveen een van de geïnteresseerde clubs zijn, meldt De Gelderlander.

El Jebli slaagde er dinsdagavond niet in met De Graafschap in de Eredivisie te blijven. "Ik heb de ambitie om in de Eredivisie te blijven voetballen", laat hij weten aan De Gelderlander. "Een avontuur in het buitenland sluit ik ook niet uit. Ik denk dat iedereen bij De Graafschap mij ook een stap gunt. Maar er is nog niets concreet. En ik ben op dit moment ook nog niet met mijn toekomst bezig."

In Doetinchem heeft El Jebli nog een contract tot medio 2020. De middenvelder heeft een voorstel ontvangen om die verbintenis te verlengen, maar wacht af wat er gebeurt. Gezien zijn ambitie om op het hoogste niveau actief te blijven, lijkt een vertrek de enige uitkomst.

El Jebli kende een uitstekend seizoen in dienst van de Superboeren. Zijn elf goals en negen assists waren echter niet voldoende om De Graafschap in de Eredivisie te houden. Over een kleine vier weken begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Voorlopig sta ik hier nog gewoon onder contract. Komt er niets anders, dan blijf ik met alle plezier. Om De Graafschap te verlaten, moet er wel een club komen die mij past. Waar ik een goed gevoel bij heb. Wat er ook gebeurt deze zomer: De Graafschap blijft voor mij de mooiste club van Nederland. Ik ben en blijf een Superboer."