Feyenoord zeer ongelukkig met paal en lat; PSV breekt slotfase-record Ajax ruim

Feyenoord zeer ongelukkig met paal en lat; PSV breekt slotfase-record Ajax ruim

30-05-2019 09:02
106

Het Eredivisieseizoen 2018/2019 is na de playoffs voor Europees voetbal en promotie en degradatie officieel ten einde. Tijdens de afgelopen jaargang werden een aantal records gebroken, waarbij vooral Feyenoord een bedenkelijk record ten deel valt.

De Rotterdammers raakten dit seizoen liefst 27 keer paal of lat. Dat is vaker dan welke andere Eredivisieclub deze eeuw dan ook, blijkt uit cijfers van Opta Sports, gepubliceerd door de NOS. Van die 27 pogingen die op het aluminium eindigden nam Steven Berghuis liefst 9 schoten voor zijn rekening.

Toch werd er tijdens het afgelopen seizoen vaak gescoord in de Eredivisie. De bal eindigde 1061 keer in het netje. Het is sinds 1984, het jaar waarin Johan Cruijff afscheid nam van het profvoetbal, niet meer voorgekomen dat er zo veel goals vielen in één seizoen. Destijds scoorden de clubs nog achttien keer vaker.

Tenslotte toonde PSV zich dit jaar de koning van de slotfase. De club uit Eindhoven slaagde er 21 keer in om te scoren na de 85ste minuut. Het vorige record stond op naam van Ajax, dat negen jaar geleden veertien keer tot scoren kwam in de laatste vijf minuten van de reguliere speeltijd.