Groot nieuws uit Milaan: Internazionale zet trainer Spalletti aan de dijk

Groot nieuws uit Milaan: Internazionale zet trainer Spalletti aan de dijk

30-05-2019 10:37 Laatste update: 10:45
22

Luciano Spalletti is volgend seizoen geen trainer van Internazionale. De zestigjarige Italiaan vertrekt per direct uit het Stadio Giuseppe Meazza, maakt de nummer vier van het voorbije Serie A-seizoen donderdag bekend via de officiële kanalen.

Spalletti was sinds de zomer van 2017 in dienst en lag nog tot medio 2021 vast, maar wordt nu dus bedankt voor bewezen diensten. Waarom de Nerazzurri tot hun beslissing zijn gekomen, laten ze in het midden. De club houdt het bij een bondig statement via Twitter. 'Internazionale bevestigt dat Luciano Spalletti volgend seizoen geen trainer meer is van het eerste elftal. Wij willen hem bedanken voor al zijn inspanningen en de samen behaalde resultaten.'

De Milanezen eindigden de afgelopen twee seizoenen als vierde in Italië en plaatsten zich hierdoor twee keer op rij voor de Champions League. In december speelde men echter gelijk tegen PSV, waardoor Internazionale plaatsing voor de knock-outfase misliep. Antonio Conte wordt in de Italiaanse media naar voren geschoven als mogelijke opvolger.