PEC Zwolle raakt Nijkamp kwijt: 'Als we het iemand gunnen is het Gerard wel'

PEC Zwolle raakt Nijkamp kwijt: 'Als we het iemand gunnen is het Gerard wel'

30-05-2019 14:05
22

Het is officieel: Gerard Nijkamp verlaat PEC Zwolle na zeven jaar. De technische man verruilt Zwolle voor een avontuur bij het Amerikaanse FC Cincinnati, dat uitkomt in de Major League Soccer. Zwolle meldt dat via de officiële kanalen.

Nijkamp kijkt terug op een mooi avontuur bij PEC. "Hoewel ik het ook jammer vind dat ik nu een afslag neem, ben ik ervan overtuigd dat de club de weg omhoog zal blijven vinden", vertelt hij op de clubsite.

"Uiteraard ben ik heel blij en dankbaar dat PEC Zwolle mij deze kans gunt. Ik kijk enorm uit naar de werkzaamheden bij mijn nieuwe club FC Cincinnati in de Major League Soccer. Ik wens mijn opvolger heel veel succes toe en ben ervan overtuigd dat hij de legacy van PEC Zwolle die ik achterlaat, op een goede manier gaat voortzetten."

Ook voorzitter Adriaan Visser komt aan het woord. "Als we iemand bij PEC Zwolle deze stap gunnen, dan is het Gerard wel. Hij heeft er mede voor gezorgd dat onze club de afgelopen jaren een prachtige groei heeft doorgemaakt met bijbehorende prijzen. Zijn werk wordt nu beloond met een overstap naar een fantastische competitie in de Verenigde Staten."

"Dat neemt echter niet weg dat het enorm spijtig is voor ons. Anderzijds weten we als geen ander hoe de voetbalwereld in elkaar steekt. Wij bedanken Gerard voor zijn tomeloze inzet de voorbije jaren. Op zeer korte termijn zullen wij een vervanger van Gerard aanstellen."