Mathijsen doet zaken met oude bekenden van HSV: Voor drie jaar vastgelegd

Mathijsen doet zaken met oude bekenden van HSV: "Voor drie jaar vastgelegd"

31-05-2019 12:09 Laatste update: 12:35
20

Willem II heeft zich geroerd op de transfermarkt. De verliezend bekerfinalist presenteerde vrijdag Mats Köhlert als eerste externe aanwinst voor het nieuwe seizoen.

De 21-jarige linkspoot komt over van het tweede elftal van Hamburger SV en heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend. De jeugdinternational van Duitsland kijkt uit naar zijn dienstverband bij de Tricolores. "Ik houd van de Nederlandse speelwijze. Die ligt me denk ik zeer goed", laat hij weten aan de officiële kanalen van zijn nieuwe club.

Technisch directeur Joris Mathijsen is blij met de komst van de buitenspeler. "Mats is een type speler die goed in ons systeem past. Hij kan op beide vleugels uit de voeten en heeft een passeeractie in huis", vertelt de voormalig topverdediger, die eveneens een verleden bij HSV heeft. "We hebben hem voor drie jaar vastgelegd en geven hem daarmee de ruimte zich door te ontwikkelen."

Willem II contracteerde eerder al Vangelis Pavlidis. De Griek werd al gehuurd van VfL Bochum, maar is inmiddels definitief overgenomen.