Go Ahead pikt tweetal op: 'Ik zag video's via Google, dat was al indrukwekkend'

Go Ahead pikt tweetal op: 'Ik zag video's via Google, dat was al indrukwekkend'

Gepubliceerd: vrijdag 31 mei 2019 om 13:09vr 31-05-2019 om 13:09

Go Ahead Eagles heeft twee transfers tegelijk wereldkundig gemaakt. Mael Corboz en Nicolas Abdat komen over van Regionalliga-club SG Wattenscheid 09, maken de Deventenaren vrijdagmiddag bekend.

Corboz is een Amerikaanse middenvelder van 24 jaar oud en de twee jaar jongere Abdat is een Duitse linksback met Algerijnse roots. Het tweetal heeft tot medio 2021 getekend, met een optie voor nóg een jaargang.

Go Ahead scout regelmatig op het vierde niveau van Duitsland, vertelt technisch manager Paul Bosvelt aan de clubkanalen. "Bij een wedstrijd van Wattenscheid vielen beide jongens op. Hierna zijn ook leden van de technische staf en ikzelf gaan kijken. Samen kwamen we tot het oordeel dat Nicolas en Mael ons kunnen versterken."

Corboz en Abdat kwamen tijdens de play-offwedstrijden tegen FC Den Bosch en RKC Waalwijk al sfeer proeven in de Adelaarshorst en waren direct verkocht. "Via Google kom je al snel op video's van het stadion en de fans. Die waren al vrij indrukwekkend. Maar om het dan zelf mee te maken tijdens die Play-Offs-wedstrijden, was echt fenomenaal", vertelt Abdat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws