PEC Zwolle bevestigt Duitse transfer Ehizibue: 'Geweldige speler, prachtig mens'

PEC Zwolle bevestigt Duitse transfer Ehizibue: 'Geweldige speler, prachtig mens'

31-05-2019 17:36
28

De kogel is door de kerk: Kingsley Ehizibue verlaat PEC Zwolle voor 1. FC Köln. De 24-jarige rechtsback heeft in Duitsland zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract.

PEC Zwolle bevestigt de transfer vrijdag via de officiële kanalen. Ehizibue is een geboren Zwollenaar, doorliep de hele jeugdopleiding van PEC en debuteerde in het voorjaar van 2014 in de hoofdmacht. Na 135 wedstrijden in Zwolse dienst maakt hij de overstap naar Köln, dat kampioen werd en volgend seizoen weer in de Bundesliga speelt.

"Ik ben PEC Zwolle ontzettend dankbaar voor alles wat deze club voor mij betekend heeft", reageert Ehizibue op de PEC-website. "Hier heb ik mijn debuut in het profvoetbal mogen maken en mijn allereerste contract getekend. Ik voelde me altijd heel erg gesteund door alle mensen binnen de club en onze fantastische supporters."

"Nu is het tijd om mijn grenzen te verleggen. Ik heb een goed gevoel bij mijn 1. FC Köln en zin in het nieuwe seizoen, maar zal PEC Zwolle ook zeker gaan missen", aldus de rechtsback, die begin dit jaar op het laatste moment een move naar het Italiaanse Genoa liet afketsen. "Eén ding is zeker; ik zal deze club voor altijd in mijn hart meedragen."

Technisch directeur Gerard Nijkamp betreurt het vertrek van Ehizibue. "We raken met Kingsley Ehizibue niet alleen een geweldige speler kwijt, maar ook een prachtig mens. Vanaf dag één was Kingsley zeer betrokken bij onze club en ook erg geliefd bij de supporters. Met recht een jongen van de club. Maar ook jongens van de club hebben een doel voor ogen."