'Roda JC haalt deadline niet: Mexicaanse investeerders haken af en zoeken verder'

'Roda JC haalt deadline niet: Mexicaanse investeerders haken af en zoeken verder'

31-05-2019 19:47
99

Het financieel geplaagde Roda JC heeft wederom een tegenvaller moeten slikken, meldt De Limburger vrijdagavond. Een beleggingsgroep uit Mexico had plannen om te investeren in de club, maar zou na enkele gesprekken zijn afgehaakt.

Volgens De Limburger zijn de Mexicanen al langere tijd op zoek naar een Europese club om in te investeren en werden er onlangs contacten gelegd met Roda-eigenaar Frits Schrouff. Het consortium wilde naar verluidt gedurende vier seizoenen garant staan voor een sluitende begroting, mits de deal deze week nog werd afgerond. De 'deadline' van donderdag werd echter niet gehaald, waardoor de investeerders verder gaan kijken.

Wedden

Meer odds

Roda zit sinds de degradatie in 2018 in financieel zwaar weer: Schrouff dichtte toen eigenhandig het gat in de begroting, maar Roda dreigt voor komend seizoen alweer negen ton tekort te komen. De Rus Mikhail Ponomarev, in het verleden investeerder bij het Engelse Bournemouth en het Duitse KFC Uerdingen, kwam eerder al in beeld, maar ook hij lijkt niet de redder van Roda te worden.