'Wie er weggaan of blijven bij Ajax maakt mij niet uit, ik moet het laten zien'

'Wie er weggaan of blijven bij Ajax maakt mij niet uit, ik moet het laten zien'

01-06-2019 10:54
46

Dani de Wit denkt nog altijd met een slecht gevoel terug aan de return in de halve finale van de Champions League tussen Ajax en Tottenham Hotspur. De middenvelder van de Amsterdammers, die dit seizoen in het miljardenbal minuten maakte voor Ajax, zou die wedstrijd graag over willen spelen.

De Wit verwacht namelijk dat Ajax die wedstrijd dan niet uit handen zou geven. "Ik denk dat als we die pot tegen Tottenham nog tien keer spelen, dat we hem er tien keer uit slepen", zegt de 21-jarig middenvelder tegen Ajax1.nl. "Het mocht op dat moment niet zo zijn. Ik weet ook nog niet of ik de finale ga kijken. Waarschijnlijk wel als voetballiefhebber, maar met pijn in de maag."

Gezien de vele mutaties die te verwachten zijn bij Ajax rijst de vraag of De Wit kan rekenen op meer speelminuten. "Ik blijf gewoon bij Ajax", verzekert hij. "Wie Ajax dan haalt of wie er dan gaat moet voor mij niet uitmaken, ik moet het gewoon laten zien na de zomerstop. Ik moet mezelf bewijzen en dan gaan we zien hoe veel minuten ik krijg."