Cillessen: 'Ach, FC Barcelona heeft ook niets aan een chagrijnige doelman'

Cillessen: 'Ach, FC Barcelona heeft ook niets aan een chagrijnige doelman'

01-06-2019 16:12
18

Jasper Cillessen sluit een overgang naar Benfica niet uit, maar een club uit een van de sterkste competities van Europa geniet de voorkeur. Dat heeft de doelman laten weten aan een Portugese cameraploeg.

Op de vraag of Cillessen Portugal nog als een optie ziet reageert de goalie scherp. "Ja hoor. Een leuk land voor de finale van de Nations League", zo citeert het Algemeen Dagblad de woorden van de goalie tegenover de Portugese cameraploeg. Cillessen weet dat het over de interesse van Benfica gaat. "Maar het lijkt me logisch dat ook ik het liefst in een van de grootste vijf competities van Europa speel", reageert hij daarop.

Cillessen wil graag vertrekken bij FC Barcelona, waar hij sinds 2016 onder contract staat, maar nooit een vaste waarde is geweest. "Ik heb bij Barcelona getekend met het idee om de concurrentie aan te gaan met Marc-André Ter Stegen. Net zoals eerder bij Ajax toen Kenneth Vermeer daar al speelde", vertelt hij. "Ik ben beter geworden, maar Ter Stegen ook. Hij hoort in mijn ogen bij de beste vijf keepers van de wereld. Of hij beter is dan ik? Ja, hij is atletischer."

Daarom wil de Oranje-international het liefst vertrekken. "Na de Nations League ga ik op vakantie en dan moet ik alles maar eens op een rijtje gaan zetten. Ik sta natuurlijk nog wel twee jaar onder contract bij Barcelona. In die verbintenis staat ook dat ik 60 miljoen euro moet kosten. Zo'n vaart zal dat waarschijnlijk niet lopen. Maar ze laten me ook niet voor een appel en een ei gaan."

Bang dat de Catalanen hem helemaal niet willen laten gaan, is Cillessen niet. "Ach, ze hebben ook niets aan een chagrijnige doelman", besluit hij.