Man of the Match Van Dijk: 'Geschiedenis geschreven, maar dit is het begin'

Man of the Match Van Dijk: 'Geschiedenis geschreven, maar dit is het begin'

Gepubliceerd: zondag 2 juni 2019 om 06:50zo 02-06-2019 om 06:50

Een enorme eer voor Virgil van Dijk. De Nederlandse verdediger werd na de winst van Liverpool op Tottenham Hotspur in de finale van de Champions League uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Bennett van Fessem
MADRID

Met Georginio Wijnaldum stond er bovendien een tweede Nederlandse winnaar op het veld in Madrid. "Dit is geweldig. Gini en ik hebben een natuurlijk een goede band", zegt de 27-jarige Van Dijk tegen VoetbalPrimeur. "We zijn vaak samen en hebben het er vaak over gehad om uiteindelijk die beker vast te houden."

De verdediger wordt door fans al in één adem genoemd met clubicoon Steven Gerrard. "Dat zijn natuurlijk fans die heel opportunistisch zijn. Ik geniet hier op dit moment van, we hebben geschiedenis geschreven. Maar dit is het begin. En zo moet het ook voelen. Dit moet niet iets eenmaligs zijn. We willen door."

Van Dijk is de eerste Nederlander sinds Arjen Robben in 2013 die wordt uitgeroepen tot man van de wedstrijd in de Champions League-finale. Hij treedt in de voetsporen van onder meer Lionel Messi, Andrés Iniesta, Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo en Gareth Bale.

Bekijk hieronder het hele interview met Van Dijk:

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws