Bosz spreekt Perez tegen: 'Ik vond Wijnaldum waanzinnig goed spelen'

Bosz spreekt Perez tegen: 'Ik vond Wijnaldum waanzinnig goed spelen'

02-06-2019 10:56
36

Georginio Wijnaldum werd zaterdag na ruim een uur gewisseld in de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur. Kenneth Perez noemt het optreden van de Liverpool-middenvelder 'vlak', maar daar is Peter Bosz het absoluut niet mee eens.

"Ik vond hem waanzinnig goed spelen", steekt Bosz van wal bij de allerlaatste De Tafel van Kees op FOX Sports. "Gini is niet meer de speler die hij in de jeugd van Feyenoord wel was. Dat hij twee, drie man voorbij speelde. In dit elftal is hij vooral de speler die tweede ballen oppakt. Hij staat altijd goed. Ze hebben een aanval, dat wordt niets, de bal valt eruit en Wijnaldum pakt hem op."

"Daardoor kunnen ze weer verder voetballen in plaats van dat ze zestig meter terug moeten", vervolgt Bosz. "Daarin is hij zó ongelooflijk goed. Hij heeft zoveel gevoel voor die positie, om daar op het juiste moment goed te staan."

De Bayer Leverkusen-trainer vindt de Oranje-international overigens geen '10'. "Ik vind het meer een acht." Daar sluit Marco van Basten zich bij aan: "Hij moet gewoon dienend spelen."