Ajax aast op 'typische Ajax-speler': 'Misschien heeft hij aanpassingstijd nodig'

Ajax aast op 'typische Ajax-speler': 'Misschien heeft hij aanpassingstijd nodig'

Gepubliceerd: zondag 2 juni 2019 om 17:26zo 02-06-2019 om 17:26

Mailson Lima speelde bij FC Viitorul samen met Ianis Hagi, die in verband wordt gebracht met Ajax. Lima denkt dat de Roemeen uitstekend in het Ajax-systeem past en denkt niet dat de Amsterdammers spijt gaan krijgen van het binnenhalen van Hagi. 

"Wanneer je met Ianis traint of hem in de wedstrijd ziet, zie je dat hij speciale kwaliteiten heeft en ongelooflijk goed is voor z'n leeftijd", zegt Lima in gesprek met WereldPod. "Hij is volledig tweebenig en heeft een enorme visie. Hij leest het spel heel goed, weet precies wat er gaat gebeuren en denkt altijd twee stappen vooruit. Dat kunnen niet alle spelers."

Lees ook: Transfer naar Ajax 'droom' voor Hagi: 'Ze zaten zaterdag op de tribune voor hem'

Volgens berichten uit Nederland en Roemenië heeft Ajax belangstelling in Hagi. Lima denkt dat Hagi de stap naar Amsterdam aankan. "Ik hoop ook voor hem dat hij het ook op een hoger niveau kan laten zien. Hij heeft het talent, daar twijfel ik niet aan."

"Ik denk dat hij sowieso goed genoeg is voor Ajax. Wat ik zei, hij is tweebenig en heeft een enorm goede visie. Het is een typische Ajax-speler", gaat Lima verder. "Hij leest het spelletje gewoon goed, dus ik denk dat hij goed bij Ajax zou kunnen passen."

"Misschien dat hij wat aanpassingstijd nodig heeft voor zichzelf om een beetje te wennen aan Nederland of aan zijn medespelers. Als dat eenmaal achter de rug is, gaan jullie van hem genieten op de Nederlandse velden, mocht hij naar Ajax gaan."

Lima speelde in de jeugd van Haaglandia, ADO Den Haag en FC Dordrecht. Via Fortuna Sittard en FC Dordrecht kwam hij bij Viitorul terecht. Tegenwoordig speelt Lima voor Ararat-Armenia.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws