Transfer naar Ajax 'droom' voor Hagi: 'Ze zaten zaterdag op de tribune voor hem'

Transfer naar Ajax 'droom' voor Hagi: 'Ze zaten zaterdag op de tribune voor hem'

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 10:00ma 27-05-2019 om 10:00

Laatste update: maandag 27 mei 2019 om 10:18ma 27-05-2019 om 10:18

Plots was daar het gerucht over Ianis Hagi, nageslacht van voetballegende Gheorghe Hagi. Ajax zou belangstelling hebben voor het grootste Roemeense talent van dit moment. Voetbaljournalist Emanuel Roşu weet dat de kampioen van Nederland inderdaad een oogje heeft op Hagi. Hij denkt dat een transfer naar Amsterdam 'een droom zou zijn' voor de aanvaller en zijn beroemde voetbalvader.

Roşu heeft de ontwikkeling van de twintigjarige Hagi dit seizoen op de voet gevolgd. Hij vindt de uitblinker van FC Viitorul een vrij complete speler. "Hagi is technisch goed, tweebenig, slim. Hij heeft oog voor ruimtes en het oogt vaak spectaculair wat-ie doet, hij legt veel risico in zijn spel", vertelt Roşu in gesprek met VoetbalPrimeur.

"Natuurlijk moet hij nog veel leren. Ik denk sowieso dat hij het krachthonk in moet, op fysiek vlak legt Hagi het te vaak af. Je merkt bovendien dat zijn avontuurlijke speelstijl soms een minpunt is. Hij lijkt altijd op zoek naar een ingewikkelde oplossing of lastige pass. Hij moet nu leren dat je soms ook simpel moet voetballen. Ik weet zeker dat hij meer goals gaat maken zodra hij dat in de vingers krijgt."

Finale
Zaterdagavond trad Viitorul, dat getraind wordt door Hagi senior, in de finale van de Roemeense beker aan tegen Astra. Dankzij een doelpunt in de verlenging werd het toernooi voor de eerste keer in de clubhistorie gewonnen. "Ajax zat zaterdag voor hem op de tribune, dat weet ik", is Roşu stellig. "Veel clubs hebben interesse. Niet zo gek natuurlijk, iedereen ziet dat het een speciale speler is."

"Ik denk dat hij toe is aan een volgende stap. Hagi heeft een nieuwe uitdaging nodig, hij moet het nu op een hoger niveau laten zien. Als Viitorul een goed bod ontvangt, dan is een verkoop bespreekbaar. Ik schat in dat hij zo'n 3 à 3,5 miljoen euro kost, meer zal het niet zijn."

Droom
In zijn vaderland wordt de drievoudig international uiteraard veel vergeleken met zijn beroemde vader. Hagi senior – bijnaam: De Koning - kwam in de jaren negentig uit voor onder meer Real Madrid en FC Barcelona, was actief op drie WK's, tekende in 125 interlands voor 35 goals en wordt gezien als de beste voetballer die Roemenië ooit voortbracht. "Ianis is een ander type speler dan zijn vader", vindt Roşu. "Die was van de buitencategorie. Qua stijl doet Hagi mij een beetje denken aan Nicolas Anelka. Zijn motoriek, de bravoure die hij uitstraalt."

"Als Hagi vertrouwen én tijd krijgt van Ajax, dan weet ik zeker dat hij daar kan slagen. Sowieso lijkt Ajax mij momenteel een uitstekende optie voor elk talent. Voor Ianis en zijn vader zou het een droom zijn, een transfer naar Amsterdam. The King is groot bewonderaar van Ajax."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws