Van Gaal gaf bos bloemen weg: 'Ik zei tegen Vera: de prijs gaat naar de verkeerde'

Van Gaal gaf bos bloemen weg: 'Ik zei tegen Vera: de prijs gaat naar de verkeerde'

02-06-2019 22:12
58

Louis van Gaal werd in 2009 uitgeroepen tot Nederlandse sporttrainer van het jaar, maar vond die uitverkiezing niet terecht. Vera Pauw, toenmalig bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, had in de prijzen moeten vallen tijdens het Sportgala, vertelt Van Gaal in Andere Tijden Sport.

Pauw had Oranje destijds naar een historische plaats halve finales op het EK in Finland geleid. Van Gaal was kampioen geworden met AZ, had een transfer naar Bayern München verdiend en werd verkozen boven Pauw en volleybaltrainer Avital Selinger. "Was niet terecht. Dat zei ik ook tegen Vera: de prijs gaat naar de verkeerde", laat de 67-jarige Amsterdammer tien jaar na dato weten. "Zij had de prijs verdiend. Maar ik was er wel blij mee, hahaha."

Na afloop gaf hij zijn bos bloemen, als symbolisch eerbetoon, aan Pauw. "Dat was heel mooi", glundert de inmiddels 56-jarige Amsterdamse. Van Gaal is vol lof over zijn 'collega'. "Zowel haar man (voormalig assistent-bondscoach Bert van Lingen, red.) als Vera Pauw heeft heel veel betekend om het vrouwenvoetbal in Nederland op de kaart te zetten."