Viral Philippe droomt: 'Zou heel graag keer spitsentraining willen met Huntelaar'

Viral Philippe droomt: 'Zou heel graag keer spitsentraining willen met Huntelaar'

03-06-2019 10:30
12

Amateurvoetballer Philippe werd dit weekend bedolven onder de videoboodschappen vanuit de hele voetbalwereld, omdat de spits in een heel seizoen geen één keer wist te scoren. Nu hij viral is gegaan, hoopt de amateurvoetballer stiekem op meer.

"In één keer kom je in een mediaspektakel, haha", reageert de hoofdrolspeler in de nieuwste aflevering van de podcast De Derde Helft. Philippe kreeg vanuit de hele voetbalwereld videoboodschappen binnen. Onder meer Sjaak Swart, Wilfred Genee, Ruud Gullit, Martin Garrix, Hakim Ziyech, Ryan Babel, Kenneth Perez én Zlatan Ibrahimovic spraken een boodschap in. "Ik krijg net Van der Sar binnen. Dat is denk ik de laatste die ik nu binnen heb gekregen."

Via connecties bij De Derde Helft werd zelfs Zlatan Ibrahimovic verleid tot het inspreken van een videoboodschap. Gijs maakte gebruik van zijn netwerk om aan een boodschap van Zlatan te komen. "Ik dacht ineens: ik ken iemand die bij de LA Galaxy speelt, een vriend waar ik vroeger mee in Amerika heb gevoetbald", vertelt Gijs. "Op een onbewaakt ogenblik stuurde ik een DM: dit en dit is er gaande. (...) Nog geen tien minuten later kreeg ik een filmpje terug. Geweldig, alle verwachtingen werden overstegen." Ook Philippe wist niet wat hij meemaakte. "We hebben natuurlijk Zalatan gehad, dat is wel een beetje het hoogtepunt. Ik weet niet of het nog beter wordt dan dat."

AFC 5 maakte dit seizoen meer dan tachtig doelpunten, maar geen enkele treffer kwam op naam van Philippe. "Uiteindelijk wordt iedereen afgerekend op het resultaat. Als jij in twintig wedstrijden niet een doelpunt maakt, is dat niet goed. Dan geeft dat te denken", klinkt het kritisch.

De hoofdrolspeler wordt nu door allerlei media benaderd om zijn verhaal te doen en kreeg er op Instagram in één klap zo'n 1500 volgers bij. Waar hoopt hij nog op? "Er zijn een aantal dingen die hoog op mijn lijstje staan. Ik zit te wachten tot Raiola me belt. Ik denk dat hij mij in een package deal bij iedere club in Europa kan krijgen, samen met vriend Matthijs (de Ligt red.). Dus ik heb al links en rechts laten doorschemeren dat ik daar voor open sta", aldus Philippe met een knipoog. "En ik zou heel graag een keer spitsentraining willen met Klaas-Jan Huntelaar. Dat lijkt me leuk. Mits Edwin van der Sar op goal staat. Dus dat zijn denk ik wel de twee dingen die bovenaan mijn lijstje staan."

Beluister hier op Apple Podcast
Beluister hier op Spotify

De afleveringen zijn op alle podcastplatformen te horen!

In De Derde Helft-podcast delen Titus, cultheld Koen 'Snijboon' en de broers Gijs en Tim hun eigen kijk op de Eredivisie en Champions League. Heel serieus nemen ze zichzelf niet. Met hun snelle rubriekjes, slappe grappen en krankzinnige feiten brengen ze de romantiek van de vaderlandse voetbalcompetitie naar je oorschelp. Borrelpraat deluxe. Luister nu de nieuwste aflevering!