Koeman: 'Jammer voor Ajax en PSV, zij moeten wekelijks op hoger niveau spelen'

Koeman: 'Jammer voor Ajax en PSV, zij moeten wekelijks op hoger niveau spelen'

Gepubliceerd: dinsdag 4 juni 2019 om 10:09di 04-06-2019 om 10:09

Ronald Koeman denkt dat prestaties van Frenkie de Jong van het afgelopen seizoen voldoende kunnen zijn om regelmatig in de basis te staan bij FC Barcelona. De bondscoach stelt verder dat spelers als De Jong, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Steven Bergwijn toe zijn aan een stap hogerop.

"Wat hij nu laat zien, kan al voldoende zijn om veel te spelen bij Barcelona", aldus Koeman in Helden Magazine, in een interview dat in april werd afgenomen, over De Jong. "Neemt niet weg dat Frenkie zich nog verder kan ontwikkelen. Hij kan aanvallend nog wat belangrijker worden, het rendement in zijn spel kan hoger. Hij moet wat beslissender worden door wat meer assists te geven en vaker te scoren. Dat betekent dat hij ook wat dieper op het middenveld moet gaan spelen."

De Jong heeft laten zien toe te zijn aan een nieuwe stap. Voor De Ligt, Van de Beek en Bergwijn geldt wat Koeman betreft hetzelfde. "Wat zij dit jaar zijn tegengekomen, hebben ze niet eerder ervaren in de Nederlandse competitie. Het is jammer voor Ajax en PSV, maar het is voor die jongens belangrijk dat ze nu wekelijks op een hoger niveau gaan spelen. Als Matthijs de Ligt straks de kans krijgt om dagelijks jongens als Cristiano Ronaldo of Lionel Messi te verdedigen, dan wordt hij nog beter", aldus Koeman.

De bondscoach heeft met name met De Ligt en De Jong twee absolute toptalenten in zijn selectie, vergelijkbaar met Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder in zijn Ajax-tijd. De duo's zijn echter niet te vergelijken. "Alleen dat het alle vier geweldige voetballers waren en zijn. Rafael en Wesley waren wat meer straatschoffies dan Frenkie en Matthijs, dat zijn eerder ideale schoonzonen."

Oranje bereidt zich momenteel in Portugal voor op de halve finale van de Nations League. Daarin is donderdag Engeland de tegenstander.

Poll

Wint Oranje de halve finale van Engeland?

(6155 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws