Van Persie: 'Eerder met trainers een open band gehad, maar niet op deze manier'

Van Persie: 'Eerder met trainers een open band gehad, maar niet op deze manier'

Gepubliceerd: dinsdag 4 juni 2019 om 10:44di 04-06-2019 om 10:44

Robin van Persie heeft gemerkt dat er meer bij het trainersvak komt kijken dan alleen nadenken over tactiek. In zijn laatste periode bij Feyenoord sprak de oud-international van Oranje veel met trainer Giovanni van Bronckhorst.

"Ik vind het heel leuk om na te denken over bijvoorbeeld tactiek, maar ik heb wel gemerkt dat er als trainer veel meer bij komt kijken", aldus Van Bronckhorst in het nieuwe Feyenoord Magazine. "Je bent niet alleen een trainer van de spelers, maar je hebt ook nog de rest van de staf, de directeuren en de commissarissen: dat zijn heel veel partijen waar je mee te maken hebt."

"Vroeg of laat kijkt iedereen naar de trainer, dat is echt niet makkelijk. Elke keuze die je maakt, heeft links of rechts een consequentie. Je hebt te maken met een groep van 25 man, dus er is altijd wel iemand die niet happy is", vervolgt Van Persie. "Je moet die gasten ook elke keer maar weer proberen te raken. Dat is echt een dagtaak. Dat lijkt me lastig, maar ook heel leuk, vooral als uiteindelijk datgene lukt wat je voor ogen hebt en je bijvoorbeeld prijzen wint met elkaar."

Van Persie heeft lovende woorden voor de manier waarop hij samenwerkte met Van Bronckhorst . "Ik heb eerder met trainers een open band gehad, maar nooit op deze manier. Heel veel trainers hebben toch een soort muurtje om zich heen, maar Giovanni niet."

Poll

Zie jij in Van Persie een hoofdtrainer?

(802 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws