Groenendijk dient verzoek in: We staan eigenlijk overal achter in de rij

Groenendijk dient verzoek in: "We staan eigenlijk overal achter in de rij"

Gepubliceerd: woensdag 5 juni 2019 om 09:49wo 05-06-2019 om 09:49

Twee seizoenen op rij eindigde Alfons Groenendijk met ADO Den Haag in het linkerrijtje. Twee keer deed de trainer dat zonder één euro uit te geven aan nieuwe speler. Groenendijk weet dat er komende zomer in financieel opzicht opnieuw weinig mogelijk is. 

"Ik heb wel bij de club aangegeven dat ik het prettig zou vinden de selectie deze zomer te kunnen verversen, al maakt het feit dat we geen transfersommen kunnen betalen dat moeilijk. We kunnen wel verlanglijstjes maken, maar we staan eigenlijk overal achter in de rij", zegt de trainer in gesprek met Voetbal International. 

"Het verwachtingspatroon bij ADO strookt totaal niet met de middelen, dat is een feit. (...) Het is bijna vijftig jaar geleden dat ADO voor het laatst twee keer op rij hoger eindigde. Aan de andere kant werden we een paar maanden geleden midden in de nacht nog opgewacht door boze supporters. Dat is bijna niet uit te leggen."

"Aan de ene kant vind ik het wel het mooie van de club. Emotie viert hoogtij. Aan de andere kant moet je er bijna om lachen, als je kijkt hoe bijzonder het is wat we doen. Maar het past bij de voetballerij, die steeds opportunistischer en emotioneler wordt."

Poll

Is Groenendijk klaar voor een topclub?

(1292 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws