Nieuws uit Italië: bekerwinnaar Lazio heeft belangstelling voor uitblinker van AZ

Nieuws uit Italië: bekerwinnaar Lazio heeft belangstelling voor uitblinker van AZ

05-06-2019 16:39
53

SS Lazio overweegt AZ-verdediger Teun Koopmeiners naar Italië te halen. Il Messaggero schrijft dat woensdag. Lazio-directeur Igli Tare zou al langere tijd een oogje hebben op Koopmeiners (21). 

Afgelopen seizoen maakte de international van Jong Oranje veel indruk in de achterhoede van AZ. Onder trainer John van den Brom stond hij 32 keer in de basis. Koopmeiners, die ook inzetbaar is op het middenveld, scoorde acht keer. Hij neemt bij AZ regelmatig penalty's en vrije trappen. 

Wedden

Meer odds

In Alkmaar heeft de jongeling een contract tot de zomer van 2022. In een interview met het Noordhollands Dagblad zei AZ-directeur Max Huiberts onlangs dat Koopmeiners in zijn ogen de potentie heeft om het Nederlands elftal te halen. 

Lazio eindigde op een teleurstellend achtste plaats in de Italiaanse competitie. Wél won de formatie van trainer Simone Inzaghi de Coppa Italia. Lazio kwalificeerde zich zo alsnog voor de groepsfase van de Europa League.

Ouwejan
Koopmeiners is overigens niet de enige AZ-verdediger die aan een transfer naar de Serie A wordt gelinkt. Dinsdag dook in Tuttosport een verhaal op over Thomas Ouwejan. De linksback zou in de belangstelling staan van Torino