Janssen voorziet droomscenario Van Dijk: 'Dan kan het hem bijna niet meer ontgaan'

Janssen voorziet droomscenario Van Dijk: 'Dan kan het hem bijna niet meer ontgaan'

05-06-2019 21:34
25

Als het Nederlands elftal deze week de Nations League wint, dan is de Ballon d'Or zo goed als binnen voor Virgil van Dijk. Dat denkt oud-international Theo Janssen.

Janssen hoopt dat Oranje zich nog één keer kan opladen voor de Final Four van de Nations League, al is het alleen voor Van Dijk. "Als hij ook nog eens de Nations League wint, dan kan die Gouden Bal hem bijna niet meer ontgaan", stelt de oud-voetballer in gesprek met VTBL.

"Hij kan de eerste verdediger worden, sinds Fabio Cannavaro (2006, red.), die de beste voetballer van het jaar wordt. Ja, ik ben ermee bezig hè! Ik heb me goed voorbereid. Maar even serieus, ik vind dat Virgil die eretitel ook verdient. Wellicht dat de Oranje-spelers het speciaal voor hem willen en kunnen doen. Ronald Koeman kennende, gaat hij dat ook wel gebruiken."

Janssen verwacht dat Van Dijk en Georginio Wijnaldum, die zaterdag de Champions League wonnen met Liverpool, de Nations League-wedstrijd tegen Engeland fysiek aankunnen. "Zij zitten in een flow, dan wil je juist nóg meer wedstrijden spelen. Net als de jongens bij Ajax aan het eind van hun seizoen hadden. Als je lekker voetbalt, wil je zolang mogelijk doorgaan."