Wijnaldum en Van Dijk 'gewoon' weer aan de bak: 'Als je wint, ben je niet moe'

Wijnaldum en Van Dijk 'gewoon' weer aan de bak: 'Als je wint, ben je niet moe'

05-06-2019 18:10
5

Het Liverpool-duo Virgil van Dijk-Georginio Wijnaldum staat donderdag, vijf dagen na het winnen van de Champions League-finale, 'gewoon' in de basis van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman bevestigde het nieuws woensdagavond tijdens de persconferentie in aanloop naar het Nations League-treffen met Engeland.

Op de vraag of Wijnaldum donderdag aan de aftrap staat in Guimarães, reageert Koeman bevestigend. Het betekent waarschijnlijk dat Donny van de Beek of Marten de Roon buiten de boot zal vallen. De bondscoach vindt het echter niet moeilijk om zijn spelers teleur te stellen, laat hij desgevraagd weten. "Dat is mijn taak. Anders moet je geen trainer worden."

Koeman is ook niet bang voor mogelijke fysieke problemen bij Wijnaldum en Van Dijk, hoewel de twee een lang seizoen achter de rug hebben. "Ik heb geleerd en meegemaakt dat je niet moe bent, als je wint." De bondscoach heeft met het Liverpool-duo gesproken. "Daarin waren beiden dusdanig zeker en optimistisch voor morgen (donderdag, red.). Als de training goed verloopt, speel ik met mijn sterkste elf en zijn horen daar absoluut bij."

Nederland en Engeland trappen donderdag om 20.45 uur af. De winnaar van die confrontatie neemt het in de finale van de Nations League-eindronde op tegen gastland Portugal of Zwitserland: beide landen komen woensdag al in actie.