Koeman heeft invloed op sfeer bij Oranje: 'Je kijkt ook naar karakters in elftal'

Koeman heeft invloed op sfeer bij Oranje: 'Je kijkt ook naar karakters in elftal'

05-06-2019 13:09
29

Bondscoach Ronald Koeman is zeer te spreken over de sfeer bij het Nederlands elftal. Het beeld dat er in het Oranje-kamp een positieve vibe hangt, klopt volgens de oefenmeester.

Op social media verschenen eerder deze week beelden waarop te zien was hoe de Oranje-selectie de kersverse Champions League-winnaars Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum een warm onthaal gaf. "Ik denk dat dat al langer is. Dat is nog steeds aanwezig", aldus Koeman in De 538 Ochtendshow met Frank Dane van Radio 538 over de goede sfeer. "Dan is het prachtig om twee jongens te kunnen ontvangen die de Champions League winnen. Dat versterkt dat alleen maar."

Koeman vindt dat hij zelf ook invloed heeft op de sfeer in de groep. "Je kunt in ieder geval dusdanig selecteren dat je niet alleen kijkt naar kwaliteit als voetballer, maar ook naar karakters binnen een elftal", legt hij uit. "Het is wel duidelijk dat het niet alleen maar gaat om of iemand een bal goed aanneemt, maar ook dat ze met elkaar ergens op kunnen focussen en succes kunnen hebben."

Oranje speelt donderdagavond in de halve finale van de Nations League tegen Engeland. Zondag wacht, afhankelijk van het resultaat, een finale of een wedstrijd om plek drie. De andere halve finale wordt woensdagavond gespeeld en gaat tussen Portugal en Zwitserland.