Update: Neymar zo'n vier weken aan de kant, Willian vervangt hem bij Brazilië

Update: Neymar zo'n vier weken aan de kant, Willian vervangt hem bij Brazilië

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 08:02zo 09-06-2019 om 08:02

Neymar is woensdagnacht tijdens een oefenduel tussen Brazilië en Qatar (2-0 voor de Goddelijke Kanaries) huilend van het veld gegaan met een enkelblessure. De Braziliaanse steraanvaller kreeg een flinke tik op zijn enkel en hij zal de eindronde van de Copa América in eigen land niet kunnen spelen.

Het eindtoernooi voor de landen uit Zuid-Amerika, dit jaar aangevuld met Qatar en Japan, begint volgende week zaterdag met het treffen tussen Brazilië en Bolivia. Het toernooi wordt in Brazilië gehouden en het zou een enorme klap zijn voor het thuisland hun sterspeler geen acte de presence kan geven. Onderzoek moet nog uitwijzen of Neymar kan spelen voor zijn land. Het nieuws komt op een vervelend moment voor de aanvaller, die momenteel is verwikkeld in een verkrachtingszaak.

De Brazilianen wonnen het oefenduel met Qatar uiteindelijk met 2-0. Kort na de openingstreffer, een goal in de zestiende minuut van Everton-vleugelaanvaller Richarlison, raakte Neymar geblesseerd. De ster van Paris Saint-Germain probeerde het nog wel, maar even later staakte hij de strijd alsnog. Enkele minuten na het uitvallen van Neymar bepaalde Gabriel Jesus de eindstand op 2-0. Ajacied David Neres viel in en speelde een half uur mee.

Update 07.19 uur: De Braziliaanse voetbalbond heeft bekend gemaakt dat Neymar niet mee zal doen aan de Copa América. Zijn enkelblessure is dusdanig zwaar dat de steraanvaller 'niet de fysieke omstandigheden en voldoende hersteltijd' heeft om het toernooi te halen. Het zou gaan om gescheurde enkelbanden. De Brazilianen mogen nog een vervanger oproepen voor Neymar.

Update 07/06, 20:37 uur: Paris Saint-Germain stuurt clubarts Laurent Aumont en professor Gérard Saillant naar Brazilië om de blessure van Neymar te bekijken. De club zal in Zuid-Amerika bepalen hoe de blessure behandeld dient te worden en voor hoe lang de sterspeler van de Parijzenaars uit de roulatie is.   

Update 9-6, 08.02 uur: Neymar staat door zijn enkelblessure zo'n vier weken aan de kant. Dat laat Paris Saint-Germain weten na onderzoek door clubarts Laurent Aumont en professor Gérard Saillant. Hij is daardoor ruim op tijd fit voor de start van het nieuwe seizoen van de Franse topclub. De Braziliaanse ster moet zoals gemeld wel de Copa América aan zich voorbij laten gaan. Chelsea-aanvaller Willian is opgeroepen als vervanger. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws