'Fortuna biedt ex-assistent van Twente en Utrecht eerste kans als hoofdtrainer'

'Fortuna biedt ex-assistent van Twente en Utrecht eerste kans als hoofdtrainer'

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 08:35do 06-06-2019 om 08:35

Fortuna Sittard zet vol in op Sjors Ultee als nieuwe hoofdtrainer. De Limburgers zijn op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke nadat René Eijer na afloop van het seizoen vanwege gezondheidsproblemen opstapte.

Deze week werd al bekend dat Ultee 'op een lijstje stond' om trainer te worden in Sittard, maar volgens De Telegraaf is de coach uit Utrecht de topkandidaat voor de Limburgers. De directie van Fortuna zou al enige tijd in gesprek zijn met Ultee en hoopt dan ook dat de deal spoedig rond gemaakt kan worden. De toekomstig hoofdtrainer van Fortuna moet nauw samen gaan werken met assistent Kevin Hofland, die volgens de ochtendkrant 'een prominente rol vervult bij de club'.

Fortuna zou de eerste klus als hoofdtrainer worden voor Ultee, die wel al veel ervaring heeft als assistent-trainer. De Utrechter was werkzaam als assistent bij de club uit zijn eigen stad, maar ook bij FC Twente en Helmond Sport stond hij als rechterhand van de hoofdtrainer op de loonlijst. Ultee haalde vorig jaar het hoogste trainersdiploma en mag sindsdien als trainer aan de slag bij een club uit de Eredivisie.

Poll

Goede keuze van Fortuna?

(461 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws