Update: Opsteker voor Oranje Leeuwinnen: Van Es meldt zich op trainingsveld

Update: Opsteker voor Oranje Leeuwinnen: Van Es meldt zich op trainingsveld

Gepubliceerd: vrijdag 7 juni 2019 om 09:42vr 07-06-2019 om 09:42

Kika van Es is in aanloop naar het WK voor vrouwen in Frankrijk geblesseerd geraakt en dat zal ze weten ook. De verdediger van Ajax is geschrokken van de media-aandacht die haar blessure genereerde en stelt dat ze daar nog even aan moet wennen.

Van Es raakte in 2014 ook al geblesseerd en moest toen het WK van 2015 aan zich voorbij laten gaan. "De aandacht die er nu aan wordt besteed, is een heel groot verschil", vergelijkt ze in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik merk het ook aan de berichten die ik krijg. Iedereen is op de hoogte van wat er aan de hand is, mensen weten het bijna eerder dan mijn ouders. Het aantal lieve berichten, ja, dat was wel een gekkenhuis."

De verdediger ging zaterdag tijdens het oefenduel met Australië (3-0 winst) in tranen van het veld. Van Es verwacht dat die beelden indruk gemaakt hebben op mensen. "Iedereen heeft gezien dat ik eraf moest en mensen kennen mijn verleden. Toen werd er niet heel veel met social media gedaan. Nu is het een gekte. Dat is wel weer gebleken."

De enige vraag die dan nog rest is de vraag die veel mensen in Nederland bezig houdt: gaat Van Es het redden om op tijd fit te zijn of blijft Aniek Nouwen (PSV) als haar vervanger bij de selectie? "Als ik erachter sta, me goed voel en mijn hand het toelaat, ga ik er alles aan doen om dinsdag fit te zijn."

Update 7-6, 09.42 uur: Een opsteker voor de Oranje Leeuwinnen in aanloop naar de eerste wedstrijd op het WK. Kika van Es verscheen donderdag weer op het trainingsveld, al trainde ze nog wel apart. Dat melden de Oranje Leeuwinnen vrijdag via Twitter. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelt dinsdag de eerste groepswedstrijd op het WK. Nieuw-Zeeland is dan de tegenstander.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws