Van Dijk looft 'fantastische captain': 'Een van de meest bijzondere personen'

Van Dijk looft 'fantastische captain': 'Een van de meest bijzondere personen'

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 15:57do 06-06-2019 om 15:57

Virgil van Dijk is bijzonder te spreken over de voetballer en de mens Jordan Henderson. De Liverpool-ploeggenoten staan donderdagavond tegenover elkaar als Oranje en Engeland het opnemen in de halve finale van de Nations League.

"Als mens is Hendo een van de meest bijzondere personen die je kunt tegenkomen", vertelt Van Dijk aan ESPN. "Hij plaatst het team al jaren voor zijn eigen belang. Wat ik ook zo mooi vind, is dat hij al zijn ervaringen gebruikt om anderen in een vergelijkbare situatie te helpen. De dieptepunten, de kritiek, de problemen met blessures."

De Oranje-captain meent dat de Engelse middenvelder meer waardering verdient. "Hij wordt over het hoofd gezien. Mensen denken dat je de aanvoerdersband draagt om er goed uit te zien en wat te schreeuwen en de klus daarmee geklaard is. Maar je hebt veel verantwoordelijkheid, zowel op als naast het veld. Je moet eerst aan anderen denken en dan pas aan jezelf. Daar is Hendo erg goed in."

"Als een jonge speler een voorbeeld wil volgen, dan zou het Henderson moeten zijn", vervolgt Van Dijk. "Hij is een fantastische leider die door iedereen bij Liverpool gerespecteerd wordt. Ik prijs mij gelukkig dat hij mijn aanvoerder is."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws