'Grootverdiener Van Dijk aast na succes al op nieuw contract bij Liverpool'

'Grootverdiener Van Dijk aast na succes al op nieuw contract bij Liverpool'

06-06-2019 17:07
20

Virgil van Dijk heeft zijn zinnen gezet op een nieuw contract bij Liverpool. De duurste verdediger aller tijden wil na het winnen van de Champions League zijn verbintenis openbreken en verlengen, melden bronnen rond de club aan ESPN.

Van Dijk verruilde Southampton begin 2018 voor liefst 84 miljoen euro voor Liverpool. Op Anfield groeide de aanvoerder van het Nederlands elftal razendsnel uit tot een steunpilaar. Hoewel hij nog een contract heeft tot medio 2023, is hij enthousiast om zijn toekomst nog langer aan de club te verbinden. Volgens ESPN behoort hij nu al tot de grootverdieners.

De 27-jarige mandekker beleefde een ijzersterk seizoen met Liverpool. De ploeg van manager Jürgen Klopp greep net naast de Premier League-titel, maar legde wel beslag op de Champions League. In de finale werd Tottenham Hotspur met 2-0 verslagen. Hij werd in Engeland al uitgeroepen tot Speler van het Jaar en wordt veelvuldig genoemd als kanshebber op de Gouden Bal.

Ook in Oranje maakt Van Dijk indruk. Nederland neemt het donderdagavond op tegen Engeland in de halve finale van de Nations League.