Update: 'Juventus gedwongen tot verkoop door FFP-regels, deal met Man City nabij'

Update: 'Juventus gedwongen tot verkoop door FFP-regels, deal met Man City nabij'

Gepubliceerd: vrijdag 7 juni 2019 om 18:55vr 07-06-2019 om 18:55

João Cancelo lijkt Juventus na één seizoen alweer te verlaten. Manchester City is bereid vijftig miljoen euro te betalen voor de Portugese rechtsback.

Dat melden het Spaanse El Mundo en het Italiaanse Mediaset. Juventus nam Cancelo een jaar geleden voor veertig miljoen euro over van het Spaanse Valencia. In zijn eerste seizoen in Italië liet de 25-jarige Portugees een goede indruk achter, wat hem een nieuwe transfer lijkt op te leveren.

Manchester City zou achter de schermen al maanden bezig zijn met de Cancelo-deal. Inmiddels zitten de gesprekken in een afrondende fase, klinkt het in Spanje en Italië. Cancelo sluit in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan bij City en kost de kampioen van Engeland vijftig miljoen euro.

Cancelo was in zijn eerste Juventus-jaar goed voor acht assists en één goal in 34 wedstrijden. Bij Manchester City komt hij één landgenoot tegen: Bernardo Silva. Cancelo speelde eerder bij Benfica en Internazionale.

Update 7/6 18.55: Een transfer van Cancelo lijkt een kwestie van tijd. Juventus moet de Portugese rechtsback immers verkopen, om te voldoen aan de Financial Fair Play-regels, meldt La Stampa. Cancelo moet La Vecchia Signora, na een dienstverband van één seizoen ruim vijftig miljoen euro opleveren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws