Koeman wilde De Roon niet slachtofferen: 'In ieder geval Marten en Frenkie'

Koeman wilde De Roon niet slachtofferen: 'In ieder geval Marten en Frenkie'

06-06-2019 20:34
10

Bondscoach Ronald Koeman heeft niet overwogen om Donny van de Beek in plaats van Marten de Roon te laten beginnen tegen Engeland. Wél maakte de middenvelder van Ajax eventueel aanspraak op de plek van Georginio Wijnaldum.

"Natuurlijk wil je concurrentie", zegt Koeman tegen de NOS over de keuzes op het middenveld van Oranje. "Dat heeft ook te maken met de ontwikkeling van spelers. Maar je speelt wel tegen de nummer vier van de wereld. En ik ben zeer te spreken over het elftal, hoe we de laatste interlands hebben gespeeld. In de Nations League, maar ook Wit-Rusland en Duitsland-thuis."

Wedden

Meer odds

In de media werd veel gespeculeerd of Van de Beek of De Roon de voorkeur zou krijgen in het Portugese Guimarães, maar dat was volgens Koeman niet aan de orde. "Ik was ervan overtuigd om in ieder geval met Frenkie en Marten te spelen vanavond. Het enige was: ik wist niet de uitslag van de Champions League-finale", doelt hij op Wijnaldum. "Dan had Donny daar gespeeld."

De Engelse bondscoach Gareth Southgate houdt zijn zeven Champions League-finalisten wél op de bank. Verrast is Koeman niet over die beslissing. "Ik sprak Southgate bij de loting voor het EK. Toen liet hij al een beetje blijken: ik denk niet dat ik die spelers opstel. Dat is zijn goed recht. Hij heeft er zeven. Ik had er ook geen zeven opgesteld, als ik er zoveel had gehad."

Koeman stelt dat het aan Oranje is om te profiteren. "Ze hebben heel veel concurrentie, maar je haalt Kane en Alli er wel af. En Henderson is denk ik wel vitaal voor hen op het middenveld. Dat staat nu anders. Aan ons om te laten blijken dat het minder is bij de Engelsen."