Enorme lofzang uit Engeland: 'Frenkie de Jong is de beste middenvelder ter wereld'

Enorme lofzang uit Engeland: 'Frenkie de Jong is de beste middenvelder ter wereld'

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 21:16do 06-06-2019 om 21:16

Jamie Redknapp maakt geen geheim van zijn adoratie voor Frenkie de Jong. De zeventienvoudig Engels international is ook als analist bij Sky Sports lyrisch over de 22-jarige middenvelder van Ajax en het Nederlands elftal.

Redknapp was voor de camera van de NOS al bijzonder lovend over De Jong en deed dat kort voor het Nations League-duel tussen Oranje en Engeland nog eens dunnetjes over. "Ieder land zou wel een middenvelder zoals hij willen opleiden", stelt Redknapp. "Hij gaat naar FC Barcelona en ik weet zeker dat hij iedereen zal overtuigen van zijn kwaliteiten."

"Iedereen die hem heeft zien spelen met Ajax in de Champions League weet dat hij een unieke speler is", vervolgt Redknapp, zelf een oud-middenvelder. "Het enige dat hij misschien niet doet, is scoren. Maar hij doet mij denken aan Luka Modric: hij is het type speler die anderen beter laat spelen. Zijn visie is indrukwekkend, hij weet altijd waar de bal is."

Volgens Redknapp is De Jong ook nog eens een 'geweldige atleet'. "En hij kan lopen met de bal aan de voet. Hij is geweldig. Voor mij is hij de beste middenvelder ter wereld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws