De Boer ziet het niet meer gebeuren: 'Cillessen goed, maar niet zijn specialiteit'

De Boer ziet het niet meer gebeuren: 'Cillessen goed, maar niet zijn specialiteit'

07-06-2019 06:54
31

Oranje-doelman Jasper Cillessen en strafschoppen keren: het blijft een moeizaam huwelijk, zien ook FOX Sports-analisten Ronald de Boer en Hans Kraay junior. De sluitpost van FC Barcelona was donderdagavond kansloos op een strafschop van Marcus Rashford.

Cillessen gokte op de rechterhoek en zag dat Rashford de andere koos. "Ik heb het gevoel dat hij maar wat gokt eigenlijk", oordeelt De Boer bij FOX Sports. "Soms kun je wel eens goed gokken, maar je moet het aanvoelen. Je kunt aan de loop van de penaltynemer zien waar hij hem neer gaat leggen." Presentator Jan Joost van Gangelen denkt echter dat 'het er niet meer in zit' voor de dertigjarige doelman uit Groesbeek en krijgt bijval van De Boer. "Het is een geweldige keeper, maar dit is niet zijn specialiteit."

Kraay junior heeft echter advies voor Cillessen. "Als je er al zoveel om je oren hebt gekregen... Dan zou ik wel iets meer mijn tijd nemen. Dan zou ik liever helemaal blijven staan dan dat ik al in de hoek lig, voordat hij genomen is." Het kan voor de doelman geen kwaad om iets meer te 'bluffen', denkt Kraay. "Hij staat helemaal midden, net als elke keeper. Maar als je een beetje bluffende keeper bent, kun je nét een stapje naar links. Zo van: hier wil ik hem hebben."