De Boer weet genoeg na Oranje-zege: Als ik Ajax was, zou ik hem blind halen

De Boer weet genoeg na Oranje-zege: "Als ik Ajax was, zou ik hem blind halen"

07-06-2019 00:18
54

Ajax moet Davy Pröpper naar Amsterdam halen. Dat stelt Ronald de Boer, die tijdens de Nations League-clash tussen Nederland en Engeland werd bevestigd in zijn mening.

Pröpper deed de hele verlenging mee bij Oranje en liet een goede indruk achter op De Boer. "Als ik Ajax was, zou ik hem blind halen", adviseert de analist bij FOX Sports. "Ajax moet kwaliteit halen met een bepaalde zekerheid. Nou, Pröpper is een zekerheidje. Hij heeft veel meegemaakt in Engeland, speelt bij het Nederlands elftal en ook zijn leeftijd heeft hij mee."

De Boer zou het wel weten als hij Ajax-directeur Marc Overmars was. "Ik zou hem zeker halen. En het is een goede gozer", aldus de oud-Ajacied, die bijval krijgt van Hans Kraay jr. "Als verdediger is het geweldig dat je gelijk kan aansluiten als je hem inspeelt."

Pröpper wordt de laatste weken in verband gebracht met een transfer naar Ajax. De 27-jarige middenvelder is een dragende kracht bij Premier League-laagvlieger Brighton & Hove Albion, maar steekt niet onder stoelen of banken dat hij nog een stap wil maken. Dat hij in beeld is bij Ajax heeft Pröpper 'gelezen', zo liet hij donderdag weten aan de Gelderlander.