De Mos roemt 'onbevangen' Oranje-invaller: Iedereen gaat zich vrijer voelen

De Mos roemt 'onbevangen' Oranje-invaller: "Iedereen gaat zich vrijer voelen"

07-06-2019 10:32
58

Aad de Mos heeft donderdagavond genoten van het Nederlands elftal. Twee spelers vielen hem in het bijzonder op: Memphis Depay en invaller Donny van de Beek.

De Mos zag dat Memphis een belangrijke rol speelde in de comeback van Oranje tegen Engeland. "Dat doet hij heel goed. Ook dat hij die pass geeft (bij de 3-1, red.)... Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar zo makkelijk is het natuurlijk niet. Hij heeft oog voor zijn medespelers", verklaart de analist bij Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Ik moet zeggen: dat onbevangene straalt er ook vanaf bij Donny van de Beek", vervolgt de Mos over de Ajacied, die na 68 minuten inviel. "Hij speelt niet plaatsgebonden, waardoor de tegenstander hem moeilijk kan inschatten. Iedereen gaat zich vrijer voelen."

"Dit is weer reclame voor het Nederlandse voetbal", aldus De Mos. Hij heeft wel een kritiekpunt. "De eerste helft was weer matig. Voor mij is het onbegrijpelijk dat het Nederlands elftal zo speelt. Het lijkt wel alsof ze de opdracht vanaf het bord te serieus nemen. Bij een achterstand gooien ze de remmen los en gaan ze meer op z'n Hollands spelen."