Groot nieuws uit Madrid: Real en Chelsea akkoord over transfer Hazard

Groot nieuws uit Madrid: Real en Chelsea akkoord over transfer Hazard

Gepubliceerd: vrijdag 7 juni 2019 om 22:03vr 07-06-2019 om 22:03

Eden Hazard is speler van Real Madrid. De Koninklijke heeft met Chelsea overeenstemming bereikt over de transfer van de Belg, zo meldt de club via de officiële kanalen.

Hazard tekent in Madrid een contract voor vijf seizoenen en blijft dus tot medio 2024 aan Real verbonden. De club laat weten dat Hazard op donderdag 13 juni officieel wordt gepresenteerd in het Estadio Santiago Bernabéu. Daarvoor zal hij medisch worden gekeurd. Real Madrid doet in de verklaring geen uitspraken over de transfersom, die naar verluidt rond de honderd miljoen euro bedraagt en door bonussen nog verder op kan lopen.

Chelsea heeft op de website mooie woorden voor de vertrekkende Belgisch international. Na 352 gespeelde wedstrijden voor Chelsea wordt hij omschreven als 'een van de grootste spelers in de clubgeschiedenis'. "Hoewel we bedroefd zijn dat we afscheid nemen van Eden en we duidelijk hebben gemaakt dat we wilden dat hij bleef, respecteren we zijn besluit om een nieuwe uitdaging aan te gaan in een ander land. Hij volgt nu zijn jongensdroom om te spelen voor Real Madrid", aldus Chelsea-directeur Marina Granovskaia.

De Belg maakte in 2012 voor 35 miljoen euro de overstap van het Franse Lille naar Chelsea. In Londen groeide hij uit tot een absolute sterspeler. Het afgelopen seizoen was hij van grote waarde. In de Premier League maakte hij zestien goals en gaf hij vijftien assists. In de gewonnen Europa League-finale tegen Arsenal was Hazard goed voor twee goals.

Hazard is al de vierde versterking voor Real Madrid, dat na een matig seizoen de selectie duidelijk een kwaliteitsimpuls wil geven. Eerder werden Rodrygo, Eder Militao en Luka Jovic al ingelijfd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws