EK-kwalificatie: eenvoudige zege Spanje, Tadic en Servië krijgen pak slaag

07-06-2019 22:42
12

Spanje heeft in de EK-kwalificatie een eenvoudige zege geboekt op de Faroer Eilanden. Dusan Tadic kreeg met Servië een flink pak slaag in en tegen Oekraïne, terwijl een scorende Martin Odegaard een 2-0 voorsprong verspeelde met Noorwegen.

Oekraine 5-0 Servië
Met Dusan Tadic en de kersverse Real Madrid-spits Luka Jovic in de basis heeft Servië een flink pak slaag gekregen op bezoek bij Oekraïne. Nadat Viktor Tsigankov met twee goals voor een comfortabele voorsprong had gezorgd voor rust, denderde de thuisploeg na rust door.

Via Evgen Konoplyanka, Roman Yaremchuk en weer Konoplyanka liep Oekraïne uit naar een monsterzege. Servië staat door de nederlaag onderaan in de groep met één punt uit twee wedstrijden. Oekraïne is met zeven punten uit drie wedstrijden de trotste koploper van Groep B.

Faeröer Eilanden 1-4 Spanje
Spanje had tegen de Faeröer Eilanden weinig tijd nodig om tot scoren te komen. Sergio Ramos kopte al in de vijfde minuut de openingstreffer binnen. Na de 0-2 van Jesus Navas deed de thuisploeg zowaar wat terug via Klaemint Olsen. Via een eigen goal en José Gaya liepen de Spanjaarden uiteindelijk uit naar 1-4.

Spanje is nog foutloos in Groep F en gaat met negen punten uit drie wedstrijden aan kop.

Noorwegen 2-2 Roemenië
Met een uitblinkende Martin Ödegaard heeft Noorwegen een 2-0 voorsprong weggegeven tegen Roemenië. De aanvallende middenvelder tekende twintig minuten voor tijd voor de belangrijke 2-0 nadat Tarik Elyounoussi de Noren op voorsprong had gezet. Roemenië deed via Claudiu Keseru iets terug en kwam via opnieuw Keseru zelfs langszij: 2-2.

Doordat Zweden won van Malta staan Spanje en Zweden bovenaan in de groep. De Zweden, waar Alexander Isak een doelpunt meepikte, staan op zeven punten.