Oefening baart kunst voor De Ligt: 'Daar werk ik zeker drie keer per week aan'

Oefening baart kunst voor De Ligt: 'Daar werk ik zeker drie keer per week aan'

Gepubliceerd: zaterdag 8 juni 2019 om 10:55za 08-06-2019 om 10:55

Matthijs de Ligt traint op zijn sprongkracht en timing als het gaat om het inkoppen van hoekschoppen. De verdediger van Ajax knikte in de halve finale van de Nations League tegen Engeland wederom een bal uit een corner tegen de touwen.

Het was niet de eerste keer dat De Ligt dit seizoen een belangrijk kopdoelpunt maakte uit een hoekschop. Ook tegen Juventus en Tottenham was het raak voor de aanvoerder van Ajax. "Ja, ik vind het altijd wel leuk als er weer een corner is", reageert De Ligt in het Algemeen Dagblad op zijn uitstekende statistieken. "Dan denk ik: daar komt-ie weer."

"Ik weet dat ik goed in de lucht ben", gaat de 19-jarige centrumverdediger verder. "Als de bal goed is, kan ik van heel veel spelers winnen. Die bal van Memphis (de hoekschop waar de 1-1 tegen Engeland uit viel, red.) was dit keer goed."

Wat blijkt: De Ligt traint heel vaak op zijn sprongkracht en timing. "Daar werk ik zeker driemaal per week aan. Mijn timing wordt steeds beter. En we maken een plan. We blokken een tegenstander, deze keer deed Donny van de Beek dat. Dan krijg je net de tijd en ruimte om te kunnen scoren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws