'Hopelijk kunnen we als Surinaamse talenten ooit dragende spelers zijn bij Oranje'

'Hopelijk kunnen we als Surinaamse talenten ooit dragende spelers zijn bij Oranje'

Gepubliceerd: zaterdag 8 juni 2019 om 18:17za 08-06-2019 om 18:17

Ryan Gravenberch denkt dat hij in de toekomst wereldkampioen kan worden met Oranje. De 16-jarige middenvelder van Ajax, die dit seizoen in de uitwedstrijd bij PSV (3-0 nederlaag) zijn Eredivisie-debuut maakte voor de Amsterdammers, hoopt op die manier ook Suriname trots te maken.

Gravenberch heeft Surinaamse roots en wordt in dat land al op handen gedragen, zo wordt duidelijk uit een interview dat de jonge Ajacied samen met zijn vader gaf aan ELF Voetbal. Gravenberch junior hoopt zijn fans terug te kunnen betalen. "Maar er zijn meer talenten, zoals Daishawn Redan en Ian Maatsen. Zij spelen allebei bij Chelsea."

"Hopelijk kunnen we ooit samen dragende spelers zijn bij Oranje", droomt de jonge Gravenberch. Een groot toernooi winnen met het Nederlands elftal zou een droom zijn voor de jongeling. "Het WK winnen. Dat doen we dan ook voor Suriname."

Vader Gravenberch hoopt maar dat zijn zoon zich staande zal houden in de voetbalwereld. Zijn zoon is immers nog maar zestien jaar oud. "Omdat hij zo lang is, vergeten wij zelfs weleens dat hij pas zestien is. Hij voetbalt ook al zo volwassen, tegen gasten die soms letterlijk twee keer zo oud zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws