Update: Neres krijgt basisplaats in uitzwaaiwedstrijd Brazilië richting Copa

Update: Neres krijgt basisplaats in uitzwaaiwedstrijd Brazilië richting Copa

09-06-2019 20:25
33

David Neres lijkt te profiteren van de absentie van sterspeler Neymar bij Brazilië. De 22-jarige aanvaller van Ajax stevent in de oefeninterland tegen Honduras van zondagavond af op een basisplaats, melden Braziliaanse media.

Het is de laatste test van de Seleção voor de Copa América. Brazilië begint het Zuid-Amerikaanse kampioenschap volgende week zaterdag met een wedstrijd tegen Bolivia. De andere tegenstanders in de poule zijn Peru en Venezuela.

Neres mag serieus hopen dat hij het toernooi in eigen land als basisspeler begint. Afgaande op de laatste training verschijnt hij tegen Honduras in ieder geval aan de aftrap, schrijft Terra. Bondscoach Tite heeft een plekje voor hem ingeruimd naast Manchester City-spits Gabriel Jesus en Richarlison van Everton.

Brazilië moet het op de Copa América stellen zonder de veelbesproken Neymar, die door een enkelblessure zo'n vier weken is uitgeschakeld.

Vermoedelijke opstelling Brazilië: Alisson, Daniel Alves, Marquinhos, Thiago Silva en Filipe Luís; Casemiro, Arthur en Coutinho; Richarlison, Gabriel Jesus en Neres.

Update 20.25: David Neres heeft inderdaad een basisplaats in de uitzwaaiwedstrijd van Brazilië tegen Honduras. De Ajacied begint op papier aan de linkerkant van de aanval.