Kraay vindt Koeman-uitspraak discutabel: 'Vermeer wereldkampioen penalty's keren'

Kraay vindt Koeman-uitspraak discutabel: 'Vermeer wereldkampioen penalty's keren'

09-06-2019 20:31
30

Bij een eventuele penaltyserie tegen Portugal gaat bondscoach Ronald Koeman níet van keeper wisselen, liet hij eerder deze week weten. Hans Kraay jr. vraagt zich hardop af of de trainer van het Nederlands elftal daar verstandig aan doet. 

Jasper Cillessen, de nummer één van Oranje, staat niet bepaald bekend als een penaltykiller. Toch is Koeman niet van plan om à la Louis van Gaal op het WK een keeperswissel toe te passen wanneer de finale van de Nations League uitmondt in een strafschoppenserie.

Wedden

Meer odds

In de studio van FOX Sports pakten Jan Joost van Gangelen en Hans Kraay jr. de statistieken erbij. "Daaruit blijkt dat Cillessen de minste strafschoppen stopt", aldus Kraay, die ziet dat Kenneth Vermeer (Feyenoord) véél vaker penalty's keert dan zijn concurrent.

"Hij stopt bijna een-op-de-twee penalty's! Vermeer is bijna wereldkampioen penalty's keren! Als ik Koeman was, zou ik vooraf niet zo nadrukkelijk zeggen: ik ga niet mijn keeper vervangen! Hij zei het drie keer, dus het gaat ook niet gebeuren. Ik zou het open laten."