Portugal legt Frenkie de Jong met speciaal plan aan de ketting: Was duidelijk

Portugal legt Frenkie de Jong met speciaal plan aan de ketting: "Was duidelijk"

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 09:13ma 10-06-2019 om 09:13

De Portugese bondscoach Fernando Santos is blij dat zijn tactische plan werkte tegen het Nederlands elftal. De strijdwijze was voor een groot deel afgestemd op Frenkie de Jong, aldus Santos.

"De Jong speelt normaal gesproken iets meer aan de linkerkant van het middenveld, in de buurt van Bruno Fernandes. Marten de Roon speelt dichter bij William Carvalho", doceert Santos op de persconferentie na de 1-0 zege op Oranje. "We waren ons bewust van de kwaliteiten op het Nederlandse middenveld en van De Jong. Hij is een spelmaker met veel potentie."

"We moesten er dus alles aan doen om te voorkomen dat De Jong aan de bal zou komen, dat was wel duidelijk", vervolgt Santos. "Dat hebben we goed gedaan. De Jong kreeg geen vrijheid, waardoor Oranje niet aan het voetballen kwam. We hebben goed verdedigd, maar ook heel wat kansen gecreëerd."

Dat Portugal de eerste editie van de Nations League heeft gewonnen, doet de bondscoach goed. Hij won met zijn land ook al het EK in 2016. "Dit is de eerste editie van dit toernooi, ik weet zeker dat het een klassieker gaat worden. Elk land uit Europa doet mee. We hebben geschiedenis geschreven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws