'Duidelijk: er moet heel hard gewerkt worden om terug te keren naar de Eredivisie'

'Duidelijk: er moet heel hard gewerkt worden om terug te keren naar de Eredivisie'

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 14:30ma 10-06-2019 om 14:30

Ricardo Moniz is het niet eens met het predicaat van clubhopper. Maandag kreeg de trainer een vaste aanstelling bij Excelsior, waarmee hij vorig maand degradeerde.

Het is een tijdje terug dat de oud-trainer van Red Bull Salzburg, 1860 München, Notts County, FC Eindhoven en AS Trencin langer dan één jaar werkzaam was bij een club. "Dat valt wel mee. Mensen moeten stoppen met een cv polariseren", countert Moniz in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik ben wel vaker ergens bijgesprongen. Tegenwoordig moet alles gepolijst zijn. Maar dat is in het leven nu eenmaal weinig het geval. Het gaat mij erom dat je verantwoordelijkheid durft te nemen. En ergens voor durft te staan."

Moniz heeft de schone taak om Excelsior terug te brengen naar de Eredivisie. Op dit moment beschikt hij over slechts negen contractspelers. "Helder, er moet nog wat gebeuren. Maar, geduld is een schone zaak. De club is jarenlang succesvol geweest met een bepaalde filosofie. Daarin moet ik nu de persoon zijn die een eenheid creëert, in alle geledingen. Het is duidelijk: er moet heel hard gewerkt worden om terug te keren naar de Eredivisie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Keert Excelsior onder leiding van Moniz meteen terug naar de Eredivisie?

(734 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws