De Boer: 'Hij heeft de potentie om de spits van het Nederlands elftal te worden'

De Boer: 'Hij heeft de potentie om de spits van het Nederlands elftal te worden'

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 14:45ma 10-06-2019 om 14:45

In de zoektocht naar een extra spits moet bondscoach Ronald Koeman eens bij PSV kijken. Dat stelt Ronald de Boer. Hij hoopt dat Donyell Malen de stap naar Oranje kan zetten.

De twintigjarige Malen speelt vooral als vleugelaanvaller bij PSV, maar in de laatste weken van het seizoen maakte hij ook indruk als centrumspits. Ook bij Jong Oranje imponeerde hij in die rol. "Ik denk dat Donyell Malen het in potentie in zich heeft om de spits van het Nederlands elftal te worden", zegt De Boer bij FOX Sports.

"Hij heeft alle kwaliteiten om een topper te worden", vervolgt de analist. "Hij is snel, hij is technisch en hij heeft een goed schot. Hij beschikt ook nog wel over overzicht en wat hij vooral heeft, is specifieke snelheid. In het hedendaagse voetbal moet je toch snelheid hebben, als je niet gezegend bent met een fabelachtige techniek."

De discussie over de spitspositie bij Oranje is na de Nations League-eindronde weer op gang gekomen, omdat Memphis tegen zowel Engeland als Portugal geen onuitwisbare indruk achterliet. De Boer: "Ik vind Memphis nog steeds geen echte spits. Af en toe laat hij zien dat hij echt over kwaliteiten beschikt, maar hij zakt ook wel eens door de ondergrens."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Staat Malen volgend jaar rond deze tijd in Oranje?

(2138 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws