De Boer: 'Blijft een van grootste opkomende spelers in het wereldvoetbal'

De Boer: 'Blijft een van grootste opkomende spelers in het wereldvoetbal'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 07:12di 11-06-2019 om 07:12

Ronald de Boer betwijfelt of Virgil van Dijk al de beste verdediger ter wereld is. Hoewel de aanvoerder van het Nederlands elftal een prima indruk maakte tijdens de finale van de Nations League, is er volgens de analist ruimte voor verbetering.

"Iedereen heeft het over de beste verdediger ter wereld. Dat betwijfel ik nog, ik denk namelijk dat hij nog verder kan groeien in bepaalde aspecten", zegt De Boer in De Telegraaf. "Maar dat doet niets af aan zijn uitstekende prestatie in deze finale. Ik vond hem wéér heersen. Virgil heeft een topseizoen gedraaid en we moeten blij zijn dat we zo'n aanvoerder hebben."

Verdedigingspartner Matthijs de Ligt speelde goed tot aan het 'instapmoment', meent De Boer. "Dat hoort ook een beetje bij zijn spel, dat doorverdedigen. Maar deze keer was hij ongelukkig. Er komt een beetje bluf bij op zo'n moment. Maar het gevolg was wel dat Portugal een vrije schotkans krijgt recht voor de keeper. Daar kwam de goal uit. Hij blijft wel een van de grootste opkomende spelers in het huidige wereldvoetbal."

Ajax-teamgenoot Frenkie de Jong kon Portugal niet verrassen. "Bij Frenkie zie je altijd wel vijf of zes geniale acties in een wedstrijd. Tegen Portugal hebben we er niet één gezien… Dat onderstreept dat dit optreden in een topwedstrijd te flets was. Hij komt veel aan de bal, kan goed rondspelen, maar er was dit keer geen moment waarbij hij spelers tussen de linies zo vrij zette dat daar het gevaar begon voor Oranje."

Ook op Memphis Depay is De Boer kritisch. "Je moet vaststellen dat het spel van het Nederlands elftal bij hem steeds brak. In deze finale was hij soms ongelukkig, maar vaak was het knullig wat hij liet zien. Ik heb het gevoel dat hij een bepaalde bewijsdrang had. Hij maakte acties als hij de bal moest afleggen en als hij die acties maakte, mislukte alles. Hij vormde geen rustpunt en had ook niet de dribbels, waarmee hij eerder dit seizoen kon verrassen. Dan blijft het in de spitspositie matig."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws