'Van Es herstelt op tijd, Leeuwinnen kunnen met sterkste opstelling spelen'

'Van Es herstelt op tijd, Leeuwinnen kunnen met sterkste opstelling spelen'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 07:26di 11-06-2019 om 07:26

Kika van Es lijkt de race tegen de klok te gaan winnen. De 27-jarige linksback van de Oranje Leeuwinnen liep een handblessure op tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië, maar staat volgens het Algemeen Dagblad 'gewoon' in de basis tegen Nieuw-Zeeland.

Volgens de ochtendkrant speelt de regerend Europees kampioen met dezelfde elf basisspelers als tegen Australië. Merel van Dongen moest toen al vroeg invallen voor de geblesseerd geraakte Van Es, maar zal naar verwachting weer plaats moeten maken. Stefanie van der Gragt kampte dit seizoen met veel blessureleed, maar is tijdig hersteld en lijkt samen met Dominique Bloodworth in het hart van de verdediging plaats te nemen. Anouk Dekker is geschorst en neemt op de tribune plaats in het eerste groepsduel.

Bondscoach Sarina Wiegman zal verder weinig verrassingen in haar opstelling doorvoeren. Jackie Groenen, Daniëlle van de Donk, Sherida Spitse, Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema en Lieke Martens vormden tijdens het gewonnen EK al het middenveld en de voorhoede en zijn twee jaar later nog steeds de bepalende spelers. Oranje trapt woensdagmiddag om 15.00 uur af in Le Havre.

De vermoedelijke opstelling volgens het AD: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Es; Groenen, Van de Donk, Spitse; Van de Sanden, Miedema, Martens.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Waar gaat het WK-avontuur van de Oranje Leeuwinnen eindigen?

(2817 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws