Veldwijk: 'Ik open Twitter, persconferentie van de bondscoach. Zo hoorde ik het'

Veldwijk: 'Ik open Twitter, persconferentie van de bondscoach. Zo hoorde ik het'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 08:59di 11-06-2019 om 08:59

Sparta-spits Lars Veldwijk mag zich opmaken voor zijn Afrika Cup-debuut: de 27-jarige Noord-Hollander is opgenomen in de definitieve selectie van Zuid-Afrika, het geboorteland van zijn vader. Veldwijk vernam het nieuws opmerkelijk genoeg via Twitter, vertelt hij aan FOX Sports.

De berichtgeving kwam op een opvallend moment: Veldwijk en zijn 'landgenoten' stonden na een trainingssessie op het punt om aan de lunch te gaan beginnen. "We wisten dat er nog drie jongens af moesten vallen", laat hij weten aan FOX Sports. "Ik open Twitter nog even en de trainer (Stuart Baxter, red.) had een persconferentie gegeven, haha. Zo kwam ik erachter."

Voor de drie afvallers bleek de lunch 'het laatste avondmaal'. "Die zaten niet zo gezellig bij het eten, dus die hebben het wel persoonlijk te horen gekregen. Daarna hebben ze het trainingskamp verlaten." Dergelijke chaotische taferelen zijn niet ongebruikelijk in Zuid-Afrika, heeft Veldwijk inmiddels ondervonden. Ook de vlucht naar het trainingskamp in Dubai verliep niet zoals gepland. "We kwamen aan op het vliegveld en toen waren we ineens over drie vluchten verspreid", lacht hij. "Dit is wel weer iets moois om mee te maken."

Bafana Bafana begint op maandag 24 juni aan het toernooi in Egypte: Ivoorkust is dan de tegenstander in Caïro. Namibië en Marokko zijn de overige twee tegenstanders in de poulefase. Vitesse-middenvelder Thulani Serero behoort ook tot de geselecteerden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws