'Oranje te groot gemaakt: Koeman heeft magere bezetting op best wel wat posities'

'Oranje te groot gemaakt: Koeman heeft magere bezetting op best wel wat posities'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 09:52di 11-06-2019 om 09:52

Het Nederlands elftal staat na de nederlaag tegen Portugal in de finale van de Nations League weer met beide voeten op de grond. De Telegraaf-verslaggever Erik van Haren en Henk Hoijtink, chef sport van Trouw, zien dat er nog werk aan de winkel is.

"De nederlaag is wel een teken dat Nederland er nog niet is", zegt Van Haren bij Sportforum van de NOS. "Kijk maar naar de voorhoede en het middenveld, daar is bijna geen scorend vermogen. Achterin hebben we goede spelers, maar Denzel Dumfries... Ik heb hem heel het seizoen gezien en hij heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, maar is in de tweede helft dit jaar ver teruggezakt", aldus de PSV-watcher.

Hoijtink wijst op het interview van Ronald Koeman na afloop met Jeroen Stekelenburg van de NOS. "Ik dacht daarin diepere gevoelens van Koeman te horen", stelt de journalist. "Hij was chagrijnig en dat werd ook benoemd door Stekelenburg. Daar ging Koeman graag in mee. Dat begrijp ik en ik snap ook dat hij niet alles hoeft te zeggen. Maar ik proefde ook besef bij de bondscoach."

"Het besef van een coach die ziet waar het aan mankeert, hij heeft namelijk een magere bezetting op best wel wat posities, en hij weet dat het in zijn periode als bondscoach niet wezenlijk zal veranderen. Dat is geen lekker gevoel voor een trainer", aldus Hoijtink. "Misschien hebben we onszelf te groot gemaakt", concludeert Van Haren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws