AS Roma komt met bevestiging: 'dappere' trainer voor Kluivert en Karsdorp

AS Roma komt met bevestiging: 'dappere' trainer voor Kluivert en Karsdorp

11-06-2019 10:11
21

Het is officieel: Paulo Fonseca is de nieuwe trainer van AS Roma. De 46-jarige Portugees komt over van Shakhtar Donetsk en heeft voor twee seizoenen getekend.

Roma bevestigt de komst van Fonseca dinsdag via de officiële kanalen. De oud-trainer van onder meer FC Porto, Sporting Braga en Paços de Ferreira was sinds 2016 werkzaam bij Shakhtar Donetsk en had in Oekraïne nog een contract tot medio 2020. Zijn komst hing al een tijdje in de lucht.

"We zijn blij Fonseca te mogen verwelkom bij onze club", reageert voorzitter Jim Pallotta op de Roma-website. "Paulo is een jonge en ambitieuze coach met internationale ervaring, een winnende mentaliteit en staat bekend om zijn dappere en interessante ideeën over voetbal. Onze fans gaan het leuk vinden."

Roma heeft een roerig seizoen achter de rug. Eusebio Di Francesco leidde de Giallorossi vorig seizoen nog naar de halve finales van de Champions League, maar moest begin maart plaatsmaken na de Europese uitschakeling tegen FC Porto. Opvolger Claudio Ranieri leidde de Romeinen naar een zesde plaats in de Serie A, maar vertrok snel weer. Bij Roma staan twee Nederlanders onder contract: Rick Karsdorp en Justin Kluivert.