'Ik werd afgemaakt door Pierre van Hooijdonk, hij is er nooit op teruggekomen'

'Ik werd afgemaakt door Pierre van Hooijdonk, hij is er nooit op teruggekomen'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 11:53di 11-06-2019 om 11:53

Vera Pauw is het niet eens met Sarina Wiegman. De bondscoach van de Oranjevrouwen temperde de verwachtingen richting het WK in Frankrijk en liet weten dat de Europees kampioen van 2017 niét de topfavoriet is.

"Wat is dat nu voor onzin", reageert Pauw in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Natuurlijk weten de Leeuwinnen zelf ook wel dat ze medefavoriet zijn. Met zo'n voorhoede mag je je nooit verstoppen. (...) Nederland is zeker een van de favorieten. Maar als je in de kwartfinale tegen Amerika komt, kan een paal of lat of een scheidsrechter bepalend zijn. Je moet ook geluk hebben."

Pauw, pionier in het Nederlandse vrouwenvoetbal, stelt dat de Oranje Leeuwinnen geen verstoppertje moeten spelen. "In 2017 met het EK heb ik het gezegd. Voor het toernooi begon zei ik dat Oranje zou gaan winnen. Ik werd daar in VI voor afgemaakt door Pierre van Hooijdonk in zijn column. Hij vond het belachelijk dat ik dit had gezegd en de Leeuwinnen met extra druk had opgezadeld. Hij is er nooit op teruggekomen, maar een klein beetje gelijk had ik wel. Toch?"

"We waren niet een beetje beter, we waren heel veel beter dan alle landen. Misschien was ik wel de enige die precies wist wat er internationaal allemaal speelde", besluit Pauw.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws