'Ze zeggen altijd: Van Persie, de recordhouder van Nederland. Maar dat is niet zo'

'Ze zeggen altijd: Van Persie, de recordhouder van Nederland. Maar dat is niet zo'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 12:40di 11-06-2019 om 12:40

De Oranjevrouwen openen maandagmiddag het WK in Frankrijk met een groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. De wedstrijd staat óók in het teken van Vivianne Miedema, die all-time topscorer Manon Melis uit de boeken kan schieten. Melis is in gesprek met VoetbalPrimeur vol bewondering.

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

Miedema is pas 22 jaar oud, maar maakte al 58 doelpunten in het Oranje-shirt. Dat is er één minder dan Melis. "Ze is vrij vroeg begonnen in het Nederlandse team", vertelt ze aan deze website. "Maar 58 goals in 75 interlands is enorm veel en heel knap. Het is echt een killer. Ze scoort heel makkelijk. Ik denk zelfs dat ze de 100 gaat halen."

Bij het Nederlands elftal is Robin van Persie topscorer aller tijden met 50 treffers. "Ja, ze zeggen altijd: Robin van Persie, de recordhouder van Nederland. Maar dat is eigenlijk niet zo", stelt Melis. "Als je het even zo bekijkt en de vrouwen meerekent... Dat is wel leuk toch? Er wordt altijd alleen maar aan het mannenvoetbal gedacht, maar waarom zijn we niet allemaal hetzelfde? We voetballen allemaal."

Check hieronder de hele Oranje Leeuwinnen-special met onder meer Anouk Hoogendijk!

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws